Montering

Ønsker I hjælp til montering, så har vi nogle meget kyndige samarbejdspartnere rundt i Danmark, som står klar til at hjælpe jer. Kontakt os for et tilbud på montering.

Monteringsvejledning

Med denne monteringsvejledning kan I selv montere mange af vores folie tryk uden problemer. Vi har lavet en vejledning til jer, som gør det let at påføre folien rigtigt.

Denne vejledning er primært til montering af folier under 2 m2. Derover bør I have en montør med erfaring i påføring af folie til at hjælpe jer.

Guidelines

Følg denne monteringsvejledning af folie for det bedste resultat.

Folien monteres på et plant emne, såsom linoleum, vindue, dør eller plan væg. Der bør undgås emner med ujævnheder (fliser, mursten, tapet m.m.), da dette påvirker klæberens holdbarhed.

Sørg for at emnet, som folien skal påsættes, er helt rent. Snavs og skidt forringer klæberens holdbarhed og kan i værste tilfælde ødelægge folien.

Lav en blanding med 1 liter vand, 6 dråber sulfo og en lille sjat sprit. Blandingen kan blandt andet laves i en forstøver eller skål. Spray vand ud på emnet folien skal monteres på – med vand er det lettere at undgå luftlommer. Folien kan løftets igen et par gange hvis der opstår luftlommer under montering.

Vær opmærksom på om overfladen suger væske (linoleum) før du vælger at bruge vand i monteringen. Gør den det, monteres uden væske eller begrænset mængde.

Sæt evt. malertape rundt langs folie eller midt på folien, så folien ikke skrider under påsætning. Bemærk om der er opstået lufthuller mellem folien og bagsiden under fragt. Brug en skraber til at fjerne disse, før monteringen.

Afmonter papiret gradvist på bagsiden af folien og monter herefter folien på emnet stille og roligt med en skraber. Begynd evt. med et hjørne, kant eller midt på og monter først halvdelen af folien ved gradvist at afmonter bagside papiret gradvist.

Brug en skraber (vinduesskraber) til at montere folien og skrabe lufthuller og vand væk mellem folien og emnet. VIGTIGT! Vandet skal skrabes helt væk ellers danner der sig “vandlommer” mellem emnet og folien. Lad klæberen tørre ca. 24 timer.

Skulle der opstå luftlommer kan disse punkteres med en meget tynd nål, hvorefter folien kan klæbes på underlaget.

Rengøring

Folien kan vaskes i alm. vand og sæbe. Undgå store vaskemaskiner for bedste resultat og lang holdbarhed.

For garanti og lang holdbarhed følg disse retningslinier:

  • Gør området omkring folien skofrit
  • Undgå større vaskemaskiner, møbler mm. direkte på folien
  • Undgå skidt under og på folieprodukterne
  • Undgå at placere folie i områder med høj gang trafik

Følg nøje vores monteringsvejledning og anbefalinger til vedligeholdelse. Din garanti er afhængig af korrekt håndtering af produktet.